Výsledek hledání: lanýž
Potřebné ingredience: 2 kuřata, 200g husích jater, 200g telecího masa, 120g másla, sůl, muškátový květ, koňak, lanýže, žampiony, smetana
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 450g cukrového hrášku v tobolkách, 1 červená velký paprika, sůl a pepř, 4 lžíce lanýžového oleje, 100g čerstvě nastrouhaného sýra Parmesan
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 340g libového telecího, nebo vepřového bez tuku, 340g libové šunky, 170ml portského vína, 1 mrkev nakrájená na plátky, 1 cibule na plátky nakrájená, 5 černých pepřů, 1/4 lžičky koření do drůbeže, 1 bobkový list, 220g slaniny na kostičky pokrájené, 900g najemno umletého libového telecího, nebo vepžového, 1 lžíce posekané petrželky, 2 hnědé šalotky, na jemno posekané, 1 1/2 lžičky soli (používám mořskou), 6 lžic neušlehané šlehačky, 2 velké vejce trochu našlehané, těsto na Paštiky z Labužníka Paté en Croute, 2 posekané lanýže, nebo pár kapek lanýžového oleje, nemusí být, pistáciové oříšky, 1 vejce našlehané s 1 lžící mléka, aspik s sherry příchutí
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: příprava asi 1 hodina, chlazení asi 2 hod., pečení asi 40 min., 1 kousek asi 470 kcal, 1960 kJ, 9 g bílkovin, 33 g tuků, 30 g sacharidů, korpus:, 4 vejce, 150 g másla, 150 g cukru, špetka soli, 100 g mletých mandlí, 75 g mletých vlašských ořechů, 50 g strouhanky, špetka skořice, 75 g mléčné čokolády, na oba krémy:, 3 plátky želatiny, 310 ml mléka, 50 g cukru, 1/2 balení vanilkového pudinku v prášku, 325 ml smetany, 40 ml třešňovice, 50 g mleté čokolády, 50 g másla, mimoto:, čokoládové hobliny, kakao, sekané pistácie, bílé lanýžové bonbony
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 750 g jelení kýty, sůl, pepř, 150 g slaniny, 50 g lanýžů, 3 PL červeného vína, 6 PL kyselé smetany, 1 žloutek, 60 g strouhané housky, zelená petržel, 3 PL kyselé smetany.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 400g telecího masa, 400g vepřového masa z kýty, 30g másla, 50g cibulky na kolečka nakrájená, 50g mrkve na kolečka nakrájená, 1/4 lžičky bílého pepře, 200g telecích nebo drůbežích jater, 1 sardelka, 3 lžíce sherry, nebo rumu, 1 kousek lanýže (hmmmm), nebo 2 malé pečárky, nebo hříbky, trocha paštikového koření, asi 15 posekaných zelených pistácií, sůl, tenké plátky slaniny, aspik na ozdobu nemusí být, zelená petrželka
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: Suroviny:, Očištěné brambory 750g Kachní játra Fuagra 500g, Čerstvé lanýže 40g Čerstvé máslo 20g, Mořská sůl 5g čerstvě namletý pepř 2g, Suroviny na omáčku:, Kachní játra Fuagra 100g Šťáva z lanýžů 5g, Smetana na šlehání 15cl Půl kostky slepičího bujónu,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 4 kuřecí prsa, asi 600g celkem, mouka na obalení, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce másla, 1dl brandy, kuřecí vývar dle potřeby, na potření:, 110g krémového sýru, 1 lžíce másla, 1 lžíce mléka, pepř podle chuti, 4 černé olivy, nebo na jemné plátky nakrájené lanýže
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: masový vývar, 4 lžíce madeiry, worcester, smetana, lanýže (konzervované)
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 4 porce jako předkrm, 9 lžic másla, 1 stroužek česneku, 260g čerstvých Tagliatelle, nebo podobných plochých těstovin, 2/3 hrnku nastrouhaného Parmazánu, sůl a černý pepř, 1 malý lanýž z Norcie, , ,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 500g telecího masa, 500g vepřového masa, 150g husích, kačeních, nebo drůbežích jater, 80g pomleté slaniny, 120g telecích jater, 50g housky, 80g šunky, 80g vepřového, uzeného, vařeného, oloupaného jazyka, 80g krájené slaniny, sůl podle chuti, 5 zrnek utlučeného bílého pepře, 2 kousky lanýže (nemusí být), na špičku nože paštikového koření, 5 g pistácií, nebo mandlí na proužky nakrájených, 2 žloutky, 23 lžíce madérského, sherry, nebo šípkového vína, 250g na velice tence nakrájené dlouhé plátky slaniny, Na ozdobu:, aspik nakrájený na různé tvary, nebo vykrajovaný formičkou, zelená petrželka, ozdobně nakrájený citron a máslové růžičky. ,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: příprava cca 50 minut, chlazení cca 6 hodin, pečení cca 20 minut, 1 kousek asi 380 kcal, lanýžový krém:, 200 g bílé čokolády, 250 ml smetany, korpus:, 3 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g cukru, 50 g polohrubé mouky, 40 g škrobové moučky, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička kakaa, mimoto:, kompotovaná ananasová kolečka (850 ml), 4 lžíce kokosového likéru, 2 balíčky ztužovače, 200 ml smetany, 1 2 lžíce kokosových vloček, 12 kuliček kokosových bonbonů (např. Rafaelo), meduňka, Lanýžový krém:, Čokoládu nasekáme a rozpustíme ve smetaně. Chladíme asi 6 hodin.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 1kg svíčkové, 2 lžíce oleje, 200g paštiky (husí, kačení pate do foie gras), 375g zmraženého lístkového těsta (rozmrzlé), 1 vejce lehce našlehané, Houbová nádivka (duxells:, 30g másla, 1 malá cibule, na jemno posekaná, 400g hub, na jemno posekaných, 1 černý lanýž na drobno posekaný (nemusí být), 2 lžíce suchého červeného vína, 2 lžičky mouky, Omáčka:, 1 1/2 lžic mouky, 1/2 hrnku madeirského vína (Sercial), 3 lžíce brandy, 1 hrnek hovězího vyvaru, 3 lžičky Worcestershire omáčky
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 400g ne příliš uzrálého sýru Fontina, bez kůrky (nebo podobného), 250ml plnotučného mléka, 2 lžíce másla, 4 žloutky, bílý lanýž, nebo několik hub, sůl a bílý pepř podle chuti, plátky ogrilovaného chleba,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 1 lžička oleje z hroznových zrníček, 8 lososových filetů, sůl, pepř, 4 plátky Foie Gras, 1 artyčok nakrájený na klínky , 1 lžička jemných nudliček lanýžů, 1 lžička sekané petrželky, 1 sklenice černých hub omytých, 12 masových tomatů, 1 lžice soli,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 6 sardelí, 2 telecí ledviny, 300 g vepřového masa, 300 g hovězí maso svíčková, 120 g slaniny, 2 housky, 50 g parmezánu, 1 KL kaparů, 30 g naložených hříbků nebo lanýžů, paštikové koření, pepř, sůl, tymián, bobkový list, 60 g másla, Na formu:, 10 g tuku, 10 g mouky.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 2 kg mladá čerstvá kachna očištěná a vykuchaná ale s játry, 220 g kuřecích jater, játra z kachny, 4 lžíce másla (60g), 2 hnědé šalotky (nebo jedna malá cibulka a 1 stroužek česneku), posekané nadrobno, 450 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 1 lžíce másla na jejich osmažení, 1 lžička soli, nebo podle chuti, 1/2 lžičky pomletého černého pepře, 4 lžíce Madeira vína, 3 lžíce vyškvařené slaniny (jenom tuku), 1 mrkev ošištěná a na plátky nakrájená, 1 stonek řapíkatého celeru na plátky pokrájený, sůl a pepř podle chuti, 110 ml kuřecího, nebo telecího vývaru, 340 ml DemiGlace omáčky*, 1 lanýž (nemusí být ;), nebo 8 hlaviček hub ozdobní nakrojených, 110 ml zelených kápií nadívaných oliv , DemiGlace omáčka recept z Labužníka*,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 4 x 180 200 g tlusté filé z tresky, nebo jiné bílé ryby bez kůže, 15 g rozpuštěného másla, sůl a pepř, Brambory sarladaise:, 1 kg moučných brambor, 4 lžíce husího, nebo kachního sádla, 3 stroužky česneku, 25 g posekané plocholisté petrželky, 1 lžička lanýžového oleje, Rajčatový salát s kapary:, 6 na stonku uzrálá rajčata, na jemné plátky nakrájené, 1 malá červená cibule rozpůlená a na plátky nakrájená, 2 lžičky nonpareilles kaparů, slitých a propláchnutých, 1 lžička octa z červeného vína, špetka cukru, 4 lžičky extra panenského oleje, 1 lžíce plocholisté petrželky na hrubo nakrájené,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 400 g rýže semifino vialone nano (2 hrsti na osobu), , 1 menší cibule, 40 g másla, ½ sklenky suchého bílého vína, 1 lt zeleninového nebo lehkého masového vývaru, 4 PL smetany (nemusí být), 60 g strouhaného parmazánu, bílý lanýž aspoň 57 gr na osobu, olej evo.,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>Potřebné ingredience: 1 kuře asi 3.5 kg, nebo dvě menší, 500 g mrkve, 5 cibulí, 1 palice česneku, tymián, bobkový list, hřebíčky, 100 ml Marc de Bourgogne,°°°, 2 lahve dobrého burgundy, nebo jiného červeného robustního vína, sůl a pepř, čerstvě pomletý, 200 ml olivového oleje, 80 g mouky, 1 lžíce neslazeného kakaa, 300 g makaronů, 2 šedé lanýže z Burgunska, nemusí být,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>