Hledat v názvu receptu

Hledat v ingrediencích

Recepty: Speciální polévky

Vegetariánský boršč

Potřebné ingredience: bílé zelí, mrkev, petržel, celer, cibule, červená řepa, rajský protlak, nebo šťáva, případně čerstvá nebo konzervovaná rajčata, zeleninový vývar v kostce, sójová omáčka, nebo ústřicová omáčka, bobkový list, nové koření, pepř, případně kopr, zakysaná smetana, tuk, sůl
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Sibiřský boršč

Potřebné ingredience: 200g červené řepy, 50g másla, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, 50g vařených fazolí, 1 cibule, 1 mrkev, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, špetka cukru, sůl, 1 lžíce světlé jíšky, 50 g šunky, 4 lžíce smetany, 1,5 l vývaru, knedlíčky:, 50 g hovězího masa, 50 g vepřového masa, 1 cibule, 1/2 vejce, voda, mletý pepř, sůl
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Červený boršč oblast Žitomír

Potřebné ingredience: 500 g předního hovězího, 500 g vepřového ramínka, 250 g uzené plece (může být i moravské uzené), 2 červené řepy, 250 g hlávkového zelí, 200 g uvařených červených fazolí (mohou být i sterilované), 1 rajčatový protlak, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 1 cibule, 4 brambory, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, sůl, 150 ml smetany, 150 ml zakysané smetany
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Ukrajinský boršč

Potřebné ingredience: 400-500 g hovězího masa, sůl, lžíce másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 petržele, 250 g zelí, 4 brambory, 1 bobkový list, 6 zrnek pepře, 200 g sterilované červené řepy, 3 rajčata nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, petrželka, 4 lžíce kysané smetany
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Bílý boršč mojí babičky

Potřebné ingredience: vývar z uzeného masa (žebírek), brambory, šťovík, vařená vejce, sůl, kmín, smetana, popřípadě jíška
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Boršč z Ukrajiny

Potřebné ingredience: 0,5kg hovězího masa nebo 1 baliček kuřecí směsi na polévku , 1 střední červená řepa , 1 větší mrkev , 1 střední cibule , 4 střední brambory , 0,5 kg hlávkového zelí , 2 bobkové listy , 1 zelená paprika , 1 lžíce nasekané zelené petrželky , olej na smažení , 1 větší protlak , sůl
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Boršč pro labužníky (PRA)

Potřebné ingredience: 750 g hovězí maso přední, 500 g vepřové maso, 2 velké červené řepy, 2 cibule, 1 petržel, 1 celer, 2 3 bobkové listy, 10 15 ks nového koření, 1 pórek, 1 citron, 200 300 ml bílé suché víno, sekaná petrželka, kopr, sůl.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Boršč.

Potřebné ingredience: 250g masa, ( dávám 2 druhy)200g steril. zelí, 200g brambor , 1/2 pol lžíce rajského protlaku, 1/2 lžíce másla , 10g sádla, 20g petržele, 20g mrkve, 100g červené řepy, sladký a hořký pepř podle chuti, 1 bobkový list 1 1/2 l vody, 1cibule, zakysaná smetana.
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Boršč bez masa II

Potřebné ingredience: hovězí vývar (bujón), 1/4 zelné hlávky, brambory, červená řepa, sádlo Brick (Naše nejlepší vepřové sádlo 500 g), máslo, rajčatový protlak, kysaná smetana, mrkev, petržel, 2 cibule, ocet, cukr, bobkový list, pepř celý, nové koření, 5 stroužků česneku, sekaná petrželka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Assasinův ruský boršč

Potřebné ingredience: Kosti a maso na polévku, 2 3 cibule, mrkev 2ks, petržel 1ks, kousek celeru, větší rajský protlak, červená řepa 3 ks, bílé hlávkové zelí, pikantní uzenina (např. trampské cigáro), sádlo, ocet, sůl, pepř celý, nové koření celé, bobkový list, česnek, jíška, smetana ke šlehání (cca 31%)
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Boršč od babičky Tamary

Potřebné ingredience: kořenová zelenina, červená řepa, cibule, vařené uzené maso, vepřové plecko, hovězí zadní, kysaná smetana, celý pepř, mletá paprika, masox, bobkový list, nové koření, koriandr, sůl, event. hladká mouka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Polský boršč

Potřebné ingredience: červená řepa, česnek, smetana, hladká mouka, sůl, kopr cukr, ocet, bujón, jako vložka vařené brambory
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Arménská polévka

Potřebné ingredience: 250 g mletého masa, 1 malá cibulka, 5 menších brambor, 1 barevná paprika, 3 rajčata + jakákoliv zelenina, bylinkový bujón Bazalka a tymián, sůl, koření, bylinky, česnek
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Boršč

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: 600 g červené řepy, 150 g mrkve, 50 g petržele, 120 g cibule, 600 g hlávkového zelí, 90 g rajčatového protlaku, 100 g másla, 30 ml octa, 30 g cukru, 40 g světlé jíšky, 6 zrnek pepře, bobkový list, sůl, vývar, 300 g hovězího masa, zakysanou smetanu, zelenou petržel (kopr)
Číst celý recept na: www.ceskahospodynka.... >>>

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Potřebné ingredience: 500 g předního hovězího, 500 g vepřového ramínka, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 5 oloupaných brambor, 2 cibule, 30 g šťovíku, 2 lžíce nasekaného kopru, 3 uvařená vejce, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, sůl, 2 lžíce oleje, 150 ml smetany, 150 ml zakysané smetany
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Oblíbený Boršč

Potřebné ingredience: 300 g hovězího na polévku nebo kližky, 250 g vepřové pleci libové, 200 g hlávkového zelí , 1 střední mrkev, 300 g čerstvé červené řepy nebo větší sklenice sterilované, 2 cibule, 1 zakysaná smetana , 2 párky , máslo, hladká mouka, ocet, sůl, celý pepř, bobkový list ,
Číst celý recept na: www.labuznik.com/rec... >>>

Boršč bez masa

Recept s fotografií.Potřebné ingredience: hovězí vývar (může být z kostky), 1/4 zelné hlávky, 4 brambory, 1 červená řepa, vepřové sádlo, máslo, 4 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml kysané smetany, 1 mrkev, 1 petržel, 2 cibule, 1 lžíce octa, cukr, 3 bobkové listy, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 5 stroužků česneku, sekaná petrželka
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Baby boršč

Potřebné ingredience: 2 cibule, 4 zelné listy, 1 červená řepa, 1 mrkev, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce kysané smetany, 1 lžíce oleje, aromatizovaná sůl
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Arménská čočková polévka

Potřebné ingredience: 1. směs : 1 hrnek posekané cibule, 1/2 hrnku na plátky nakrájené mrkve, 1/2 hrnku na plátky nakrájeného celeru, 3 hrnky oloupaného na kostky nakrájeného lilku, 1 hrnek na kostičky nakrájené zelené papriky, 3 - 6 stroužků najemno rozsekaného česneku. 2. směs : 6 hrnků vývaru (kuřecí), 1 a 1/2 hrnku čočky, 1 a 1/2 hrnku posekaných rajčat (i sterilovaná), 100 g sušených meruněk nakrájených na nudličky, 1/4 lžičky ml. skořice, 1/4 lžičky nového koření, 1/4 lžičky kayenského pepře, 1 lžíce papriky, 1 a 1/2 lžičky soli
Číst celý recept na: www.recepty.cz/recep... >>>

Boršč se zeleným hráškem

Potřebné ingredience: 400 g předního hovězího masa, sůl, 5 kuliček černého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 100 g mrkve, 100 g celeru, 200 g červené řepy, 100 g bílého hlávkového zelí, 200 g brambor, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 2 lžíce rajského protlaku, 100 g zeleného hrášku, mletý pepř, dle potřeby ocet a cukr
Číst celý recept na: bezvarecepty.com/cla... >>>

Další recepty v kategorii Recepty: Speciální polévky >>>

Polévky


Říká se, že polévka je grunt (základ) a maso je špunt. Ať už jste zastánci tohoto tvrzení, nebo nikoli, máme tu pro vás přehled mnoha receptů na polévky. Jsou to polévky jak tradiční, tak i méně obvyklé, například ovocné nebo studené. A věříme, že díky těmto receptům třeba začne jíst - nebo aspoň ochutnávat - polévky i ten, kdo se jim dosud vyhýbal. Třeba proto, že zatím nenarazil na ty správné recepty.

Recepty pro vás

Na těchto stránkách vám nabízíme přehledy a vyhledávání těch nejlepších receptů z českého internetu. Najdete tu recepty vhodné pro každodenní stravování i pro sváteční příležitosti. Nechybějí recepty zaměřené na zdravý životní styl, recepty pro speciální roční období, jako jsou třeba Vánoce nebo Velikonoce, či recepty na sladkosti a jiné pochutiny. Vyhledávat zde můžete nejen procházením jednotlivých kategorií, ale také prostřednictvím formuláře vlevo nahoře. Zde můžete zadat slova, které má obsahovat název receptu, nebo ingredience, které doma máte - a my vám najdeme recepty, které tyto ingredience používají. (Pokud mezi slovy použijete znak +, najdeme recepty, které obsahují obě slova, pokud čárku, pak najdeme ty, které obsahují aspoň jedno ze slov.) Přejeme vám příjemné vaření a dobrou chuť.


©2010-2024 NajduRecept.cz; recepty © příslušní autoři a vydavatelé
Provozovatel: Bispiral, s.r.o. | O vydavateli | Pravidla webu NajduRecept.cz a ochrana soukromí